Tartă cu ciocolată

de madi_marin in Dulciuri, 8 Feb 2013 | 6548 vizualizari

 

Am tot văzut în ultima vreme reţete de tarte cu ciocolată acre mi-au atras atenţia. Nu am pregătit niciodată desertul acesta…..până aseară. Azi l-am degustat şi mi-a plăcut foooarte tare. O să încerc şi să combin ciocolata cu alte arome.

 

INGREDIENTE

  • 300 g făină
  • 1 ou
  • 100 g margarină sau unt
  • 6 linguri apă
  • esenţă de vanilie
  • 80 g zahăr pudră vanilat
  • Crema:
  • 500 ml frişcă lichidă
  • 400 g ciocolată (300 g amăruie şi 100 g cu lapte)
  • 1/2 fiolă esenţă de rom
  • 1 linguriţă cacao
  • 1 si 1/2 pliculeţe de gelatină
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu ciocolată:

Se prepară aluatul pentru blat: se topeşte grăsimea până devine cremoasă, apoi se amestecă cu făina cernută, oul bătut, esenţa şi apa. Se frământă un aluat , iar daca este prea lipicios se mai adaugă puţină făină. Se dă la rece pentru jumătate de oră. Se pune în tava de tartă tapetată cu hârtie de copt, apoi se înţeapă cu furculiţa din loc în loc şi se dă la cuptorul încins până se rumeneşte uşor.

Pentru cremă punem frişca lichidă într-un vas, apoi adăugăm ciocolata, cacaoa desfăcută în puţină frişcă lichidă şi esenţa şi punem la foc mic amestecând continuu până ce totul devine omogen.

Gelatina se pune la hidratat în puţină apă rece, apoi se pune la foc mic să se dizolve, insă fără să fiarbă. Se încorporează uşor răcită în crema de ciocolată şi se dă puţin la rece.

Se toarnă crema călduţă peste blatul răct şi se dă tarta la rece. Se taie a doua zi.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

danakarin 1

09.02.2013, 19:03

Draga Madi, e minunata tarta ta! O trec la favo!

mamaieelena 1

09.02.2013, 21:37

Valclaudia 1

01.03.2013, 18:47

grozav ce vad in poza! Bravo!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta de ciocolata II